Body Stress Release

Welkom bij de Body Stress Release praktijk ÉÉN GEHEEL te Delft.

Door het disfunctioneren van mijn lichaam waaronder o.a. migraine, whiplash, frozen shoulders, endometriose, jarenlange brandende rugpijn, bekkeninstabiliteit, kalkafzettingen op hiel, schouder en pols, heftige hooikoorts, slijtage aan de nekwervels, scoliose, hielspoor en een burn-out om er maar een paar op te noemen, kwam ik na veel omzwervingen uiteindelijk in aanraking met de Body Stress Release techniek.

Omdat mijn lichaam door deze gezondheidstechniek aanzienlijk was opgeknapt en ik mede daarom over deze techniek zeer enthousiast geworden was, besloot ik na fiat van de BSR-toelatingscommissie de opleiding in 2006 te gaan volgen in Zuid-Afrika.

 

Laatst, door het ontwijken van een vliegende eend , ben ikzelf tijdens het remmen in een paar seconden over mijn fietsstuur heen gevlogen omdat mijn rem blokkeerde. Wat ben ik blij dat ik kort daarna door een collega kon worden behandeld.

 

Inmiddels beoefen ik bijna 17 jaar met veel plezier deze Body Stress Release techniek. Het is fijn om deze ondersteuning van het zelfhelend vermogen aan de cliënt aan te reiken en het herselproces in hun eigen tempo te volgen.

Cliënten zijn naar mijn praktijk gekomen met klachten zoals oa concentratieproblemen, niet lekker in je vel zitten, onrust, bewegingsbeperking, brandend maagzuur, stotteren, pijnlijke of stijve rug, pijnlijke, stijve of vastzittende nek, pijnlijke schouders, frozen shoulder, steken tussen de schouderbladen, hoofdpijn, migraine, tinnitus, pijnlijke heupen, knie of enkel, spit, ischias, vermoeidheid, stress, slaapproblemen, burn-out, onrustige benen, pijnlijke voeten, klapvoet, hernia, duizeligheid, whiplash klachten, RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom, tintelingen in handen, kuit- krampen, gevoelloosheid, groeipijnen, huilbaby’s, constipatie, diaree, allergieën, blaasproblemen, bekkenbodem, incontinentie.

 

De Body Stress Release techniek is niet bedoeld om diagnoses te stellen en werkt niet klachtgericht want Body Stress Release is een gezondheidstechniek die het lichaam in staat stelt de teveel aan opgebouwde spierspanning los te laten door middel van zachte, precieze handmatige impulsen (dus ook geschikt voor baby’s en tijdens de zwangerschap) waardoor het lichaam weer beter kan gaan functioneren omdat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Als je lekker in je vel zit, voel je je mentaal ook prettiger en sterker en vice versa.

Spanning in het lichaam kan ontstaan door fysieke belasting (bv. door zware belasting, continue repeterende bewegingen, verkeerde zit- of werkhouding, een val of ongeluk), emotionele/mentale belasting (bv. werk- schooldruk, zorgen en angst, scheiding of verlies) en chemische belasting (bv. toevoegingen in voedsel of bv. luchtverontreiniging).

Het bescherm-mechanisme van het lichaam die door die belasting in werking is gezet, kan tot klachten leiden die mogelijk niet meetbaar of zichtbaar op foto’s zijn. Deze klachten kunnen het lichaam in het dagelijkse doen en laten belemmeren, waarbij ondersteuning in het loslaten van de teveel aanwezige spierspanning in het lichaam gewenst is.

De Body Sress Release techniek kan hierbij hulp bieden en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen.

De behandeling
Body Stress Release zet een proces in het lichaam in gang van ontspannen en herstellen. Standaard wordt er begonnen met drie behandelingen: op de 1e, 4e en 11e dag, waarna vervolgbehandelingen nog nodig zijn om het proces te ondersteunen.

Tijdens het eerste consult wordt de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt in kaart gebracht. U krijgt uitleg over de behandeling, er worden adviezen voor een goede houding doorgenomen en 2 oefeningen aangereikt en er wordt een behandeling gegeven.

Voor dit consult wordt de tijd genomen, de duur ervan is tussen de 60 tot 90 minuten.

De vervolgconsulten duren 30 min. Vooraf aan elke behandeling wordt kort doorgenomen wat er in de tussentijd is ervaren. 
Na de derde behandeling wordt aan de hand van het individuele proces per keer bekeken wanneer de vervolgbehandelingen nodig zijn want na de behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde en vastgezette spierspanning laag voor laag loslaten, waardoor de veerkracht van het spierstelsel en de communicatie met de hersenen uiteindelijk kan herstellen.

Dit proces heeft tijd nodig, is dus voor iedereen verschillend en is meestal niet in 3 keer verholpen.

Als body stress (lichaamsspanning) namelijk recent is ontstaan zal het proces van loslaten vrij snel plaatsvinden.

Wanneer body stress echter gedurende langere tijd (mogelijk al jaren) aanwezig is, zullen er meer behandelingen nodig zijn. 

Zie ook mijn persoonlijke body stress release website:

 

 

Voor meer informatie over Body Stress Release kunt u mij natuurlijk altijd bellen op telefoonnummer: 015 – 214 07 31

of de algemene Body Stress Release website raadplegen.

 

De behandelingen zijn geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen. Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts.