Annemieke van Barneveld

 

Na ruim 10 jaar de praktijk te hebben gerund voelde ik de behoefte om de cliënt op het persoonlijk vlak op therapeutische basis meer te kunnen aanbieden en ben ik sinds 2016 afgestudeerd te Soesterberg als Natuurgeneeskundig therapeut aan Instituut E.E.N.® voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde op HBO-niveau met als minor Homeopathie. Daarnaast in 2015 de examens Medische-  en Psychosociale basiskennis op HBO niveau conform de Plato-eindtermen behaald, tevens de uitgebreide EHBO en de module Enneagram in 2017 afgerond en volg ik elk jaar de nodige bij- en nascholingen om ‘up te date’ te blijven.

Alles wat ik in voorgaande jaren aan cursussen (oa Kruiden, Meditatie, Yoga) én opleidingen

(oa Voetreflexiologie) had gevolgd en al hetgene dat ik geleerd en ondervonden had in mijn leven vielen op Instituut E.E.N.®  samen tot ÉÉN GEHEEL en nu kreeg ik er ook nog een diploma voor!

 

Na 5 jaar op reclamebureaus gewerkt te hebben waar dag- en nachtwerk de gewoonte van de dag was, sloop de stress onbewust langzaam meer en meer in mijn lichaam, daarna tijdens de 15 jaren dat ik in het onderwijs werkte, besefte ik dat mijn hart meer uitging naar het één op één werken met mensen waarin meer ruimte is voor Eenheid. Door eigen disfunctioneren van mijn lichaam met de BSR-techniek in aanraking te zijn geweest en daardoor aanzienlijk te zijn opgeknapt, besloot ik de opleidng zelf te gaan volgen in Zuid-Afrika.

Afgestudeerd in 2006 als Body Stress Release practitioner heb ik inmiddels ruim 13 jaar een eigen praktijk in deze bijzondere techniek die ik ervaren heb als een positieve verandering in mijn leven.  

 

Met de informatie van deze cursussen en opleidingen kan ik mijn cliënten aanreiken te zoeken naar de oorzaken van teveel spierspanningen in hun lichaam en opgedane emotionele ballast waardoor inzichtelijk wordt waarom een teveel aan spanning in het lichaam aanwezig is en waardoor de klachten/ongemakken/denkpatronen zijn ontstaan.

Het is mooi te zien dat cliënten met nieuwe inzichten en bewustwording meer begrip krijgen voor de reactie van hun lichaam en nu ook zelf mogelijkheden hebben om te werken aan een natuurlijke afvloeiing van de teveel aan opgebouwde spanning in hun lichaam en leven.

 

Voor zakelijke gegevens zie tab: De praktijk.