body stress release delft

Annemieke van Barneveld

Afgestudeerd in 2006 als Body Stress Release practitioner heb ik

inmiddels 17 jaar in Delft een eigen praktijk. Deze bijzondere techniek heb ik zelf ervaren als een positieve verandering in mijn leven.

 

Toch na ruim 10 jaar de Body Stress Release praktijk te hebben gerund, voelde ik de behoefte om de cliënt op het persoonlijke vlak op therapeutische basis meer te kunnen aanbieden en ben ik sinds 2016 afgestudeerd als Natuurgeneeskundig therapeut aan Instituut E.E.N.®

voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde op HBO-niveau met

als minor Homeopathie. Daarnaast in 2015 examens Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis op HBO niveau conform de

Plato-eindtermen behaald, tevens de uitgebreide EHBO en de module Enneagram in 2017 afgerond en volg ik elk jaar de nodige bij- en nascholingen om ‘up te date’ te blijven.

Alles wat ik in voorgaande jaren aan diverse cursussen (oa Kruiden, Meditatie, Yogastijlen, Klanken) én opleidingen (oa Voetreflexologie, Body Stress Release) had gevolgd en al hetgene dat ik geleerd en ondervonden had in mijn leven vielen op Instituut E.E.N.® samen tot ÉÉN GEHEEL en nu kreeg ik er ook nog een diploma voor!

 

Daarvoor had ik 5 jaar op verschillende reclamebureaus gewerkt waar dag- en nachtwerk nog steeds de gewoonte van de dag is. Logischerwijs, maar toch onbewust, is ook daar stress langzamerhand meer en meer in mijn lichaam gekropen en heeft de spierspanning zich kunnen opbouwen.

Daarna tijdens de 15 jaar dat ik als docente in het onderwijs werkte, besefte ik dat mijn hart meer uitging naar het één op één werken met mensen waarin meer ruimte is voor eenheid, begrip, bewustwording, inzichten en ontwikkeling.

 

Door het disfunctioneren van mijn lichaam, waaronder migraine, whiplash, frozen-shoulders, endometriose, brandende rugpijn, bekkeninstabiliteit, kalkafzettingen en hielspoor kwam ik uiteindelijk met de Body Stress Release – techniek in aanraking. Omdat mijn lichaam door deze gezondheidstechniek aanzienlijk was opgeknapt en ik daarom over deze techniek zeer enthousiast was geworden, besloot ik de opleiding na fiat van de BSRAN en de BSRASA toelatingscommissie in 2006 te gaan volgen in Zuid-Afrika.

 

Met de informatie uit al deze cursussen en opleidingen kan ik mijn cliënten mogelijkheden aanreiken te ontdekken wat de oorzaken van de teveel opgebouwde spierspanning in hun lichaam is en welke eventuele opgedane emotionele ballast hiervan de oorzaak is.

Inzichtelijk wordt waarom een teveel aan spanning in het lichaam aanwezig is en waardoor mogelijk de klachten, ongemakken en denkpatronen zijn ontstaan.

Het is mooi te zien dat cliënten met nieuw opgedane inzichten en bewustwording meer begrip krijgen voor de reactie van hun lichaam en gedachten en hierdoor nu de mogelijkheid hebben om zelf te werken aan een natuurlijke afvloeiing van teveel spanning in hun lichaam en leven.

 

Voor zakelijke gegevens zie tab: De praktijk.