Body Stress Release

Spanning in het lichaam kan zijn ontstaan door fysieke (bv. door zware belasting, een val of ongeluk), emotionele (bv. werkdruk of verlies) en chemische (bv. voeding of medicatie) belasting. De beschermende processen van het lichaam die door die belasting worden opgeroepen, leiden soms tot klachten die niet meetbaar of zichtbaar op foto’s zijn. Deze ongemakken kunnen de cliënt wel dusdanig parten spelen dat ze belemmerd worden in hun normale doen en laten en waarbij ondersteuning gewenst is. De BSR techniek kan hierbij hulp bieden en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen.

 

 

De behandeling


Body Stress Release zet een proces in het lichaam in gang van ontspannen en herstellen. Standaard wordt er begonnen met drie behandelingen: op de 1e, 4e en 11e dag.


Tijdens het eerste consult wordt de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt in kaart gebracht. U krijgt uitleg over de behandeling, er worden adviezen doorgenomen en een behandeling gegeven. Voor dit consult wordt de tijd genomen ca. 60 tot 90 minuten.

De vervolgconsulten duren 30 minuten. Vooraf aan elke behandeling wordt kort doorgenomen wat er is ervaren. 
Na de derde behandeling wordt aan de hand van het individuele proces per keer bekeken wanneer de vervolgbehandelingen nodig zijn want na de behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde en vastgezette spierspanning laag voor laag loslaten, waardoor de veerkracht van het spierstelsel en de communicatie met de hersenen uiteindelijk kan herstellen.

Dit proces heeft tijd nodig en is voor iedereen verschillend. 

Als body stress namelijk recent is ontstaan zal het proces van loslaten vrij snel plaatsvinden. Wanneer body stress echter gedurende langere tijd (mogelijk al jaren) aanwezig is, zullen er meer behandelingen nodig zijn. 

 

De behandelingen zijn geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen. Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts.